Buddleja davidii “White Profusion”

Buddleia-davidii-White-profusion buddleja-davidii-white-profusion

Sommerfuglebusk (variant Buddleia davidii), også kaldet sommer lilla, sommerfugl-busk, eller orange øje, er en art af blomsterfamilien Scrophulariaceae , stammer fra Sichuan og Hubei provinser i det centrale Kina, og også Japan.  Den er almindeligt anvendt som en prydplante. B. davidii er opkaldt efter den baskiske missionær og opdagelsesrejsende i Kina, Fader Armand David , der først bemærket busken. Den blev fundet nær Ichang af Dr. Augustine Henry omkring 1887 og sendt til St. Petersborg. En anden botaniker-missionær i Kina, Jean-André Soulié sendte frø til frankrigs Vilmorin ,og B. davidii satte den i handel i 1890’erne. 

Sommerfuglebusk ‘White Profusion “er nok den mest populære af de hvide sorter , der blev indført til handel i 1945 og stadig betragtes som en af de bedste.

“white Profusion” er relativt kompakt og busket og vokser typisk til en højde på 2 m, hvis den holdes hårdt og beskæres årligt. De overordnede stængler bærer store, 30-35 cm lange, tætte toppe af rene hvide blomster;løvet er almindelig grønt.

Den kan købes HER