Buddleja salviifolia

Buddleja_salviifolia OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Buddleja salviifolia er en stor, semi-stedsegrønne busk, multi-stammede, med sjusket, hængende grene, der typisk når en højde af 4 – 8 m. Barken er grå-brun og træede. Skuddene er firkantede i tværsnit, og dækket med en tæt rødbrun indumentum . De karakteristiske blade, med deres rynket øvre overflader, bærer en lighed med dem af salvie , dermed den specifikke tilnavn. Bladet er siddende på kort bladstilk , bladet snævert ovale til snævert aflange , lang acuminate til en akut spids, og hjerteformede ved basen. Dens blomsterstande er terminale koniske toppe ca. 12 × 8 cm, med lejlighedsvise ekstra hoveder vises i efteråret. Blomsterne varierer i farve fra hvid gennem creme og lilla til lilla; de corollas forholdsvis korte, på kun 4 mm. Men den mest slående træk ved blomsterne for at være deres duft, bedømt af nogle til den bedste af alle de buddlejas, og selv bærer sammenligning med Chanel parfume. Hårdførhed : USDA zone 8.

Arten er ikke så udbredt i dyrkning fordi ofte sælge i UK under dette navn er Buddleja myriantha, en kinesisk art, som er mere hårdfør. Moderat hårdfør og tolerant over for tør jord, er det vokset i UK , men dens store størrelse og klodset vane, i værste Buddleja ‘bøjet Stumtjener’ tradition, gør det et valg for den større kun haven. Flere prøver er en del afNCCPG landsindsamling, som Longstock Park Nursery, nær Stockbridge i Hampshire.

Afkog af planten menes at have forskellige medicinske fordele i dets native lande. Træet, hårdt og tungt, har traditionelt været brugt til spyd og fiskestænger. Ellers bruges det som brændsel, og til afdækning

Buddleja_salviifolia,_blue_form450px-Buddleja_salviifolia_DUBG_2009-06-03

Advertisement