Buddleja fallowiana var.alba

Buddleja fallowiana alba 2Buddleja fallowiana alba 3

 

Buddleja fallowiana var. Alba Sabourin, er en hvid-blomstret sort af B. fallowiana endemisk til Yunnan i det vestlige Kina, hvor den vokser i åben skov, langs skovbryn og vandløb. Denne busk blev anset overlegen lavendel-blå blomstret B. fallowiana af Bean, der troede det var en af de mest attraktive af alle Buddlejas.

Introduceret til dyrkning som frø, sendt til England i 1925 af Forrest , sorten blev navngivet af Sabourin .Dog blev dens status udfordret af Leeuwenberg, der betragtede denne blomsts farve og mindre størrelse utilstrækkelig til at skelne den som en sort, og kaldte den som simpelthen B. fallowiana.

B. fallowiana var. Alba er en løvfældende, forholdsvis langsomt voksende busk af løs vane, typisk vokser til en højde og bredde på <1,7 × 2 m.De unge skud er beklædt med en tæt hvid filt. Bladene er lancetformede , tilspidset til en fin spids, med overfladisk tandede kanter. Størrelsen af bladene varierer betydeligt afhængigt styrken af skuddet, og kan nå 25 cm lang og 8 cm brede, de øvre overflader er glabrescent og mørkegrønne, de nedre overflader tæt tomentose . De blomsterstande er slappe smalle toppe <25 cm lang med 2,5-3 cm bred, og omfatter vanille duftende hvide blomster med gule øjne, corollas 10 mm lang. Blomsterne blomstrer i sensommeren og efteråret.

Buddleja fallowiana var. Alba er bedst dyrket mod en væg. Men hvis den falder til jorden af ​​frost, vil det vokse igen fra basen. Væksten er betydeligt langsommere end i B. davidii.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s