Buddleja auriculata

auriculata3

Buddleja auriculata er en stedsegrøn busk stedsbundet til Zimbabwe ,Mozambique og Sydafrika , den vokser i montane marker og i krat på stigninger i 600-2,000 m.  Først indsamlet af WJ Burchell i 1813, og navngivet af Bentham , datoen for dets introduktion til vestlig dyrkning er ikke kendt, men det blev tildelt Royal Horticultural Society Award af Merit i 1923.

B. auriculata er en stor busk på op til 6 m højde. Blomstring i den nordlige halvkugle er  i oktober til december. Bladene er smalle, lancetformede og mørke grønne, kontrasterende kraftigt med blomsterstande , der omfatter små, løse, off-white toppe, bølgede corollas med gule struber, og væskende duft, og bliver sammenlignet med Chanel No 5.

B. auriculata er ikke hårdfør under ca. – 10 ° C og dyrkes bedst mod en sydvendt væg i tempererede klimaer. I Storbritannien er busken ofte plantet som en kilde til nektar for Rød Admiral sommerfugl som stadig er på vingerne i det sene efterår.Busken kan beskæres let at vedligeholde formen hvert år i foråret efter blomstring. Formering fra stiklinger kan være svært.

 

Advertisement